Home / Stadsdichters / Frouke Arns
Frouke Arns

Wie is Frouke Arns
Frouke Arns (1964) studeerde Engelse Taal–en Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is tekstschrijver, dichter en auteur.
Ze publiceerde drie dichtbundels, Mensen die je misschien kent (2013) en Eigen terrein (Alle stadsgedichten, 2017) bij Uitgeverij Marmer, en De camembertmethode (2018) bij De Arbeiderspers, die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs 2019. Ze won diverse prijzen (waaronder de Meander Dichtersprijs) en was van 2015-2016 stadsdichter van Nijmegen. Haar gedichten verschenen o.a. in Revisor, Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Schrijven Magazine en Het Parool. Ook werd haar werk opgenomen in bloemlezingen als De 100 beste gedichten uit de Turing gedichtenwedstrijd, De 100 beste gedichten voor de VSB-Poëzieprijs 2015 en De Nederlandse poëzie van de 20e en 21e eeuw in 1000 en enige gedichten, samengesteld door Ilja Pfeijffer.
Haar romandebuut De gelijktijdigheid der dingen (verschenen bij De Arbeiderspers, 2021) stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022, de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2022 en de shortlist van De Bronzen Uil 2022, waarbij de roman de Lezersprijs won.
Frouke was stadsdichter van Nijmegen van 2015-2017.
Gedichten van Frouke Arns
Uitgevlogen
Ze vliegen uit, leggen hun ei in een verafgelegennest en keren terug naar hun vertrouwde plekwaar ze sinds jaar en
Dwaalgast
De lijnen rond je mond vertellen zoveelmeer dan jij verzwijgen wilt. Jouw handenspreken verre talen, op elke vingertopeen triest verhaal.
belofte in rood
je spreekt nog met de tongval van je moederde gebaren van je vader, maar in de spiegel kijkt een vreemdvertrouwd

hotspot
je kunt met lettervermicelli uit de soepvertellen hoe hier op romeinse resteneen stiefselkeet uit as herrees hoe een fabriek de

Kleine handleiding voor de moderne pelgrim
Maak voor vertrek een selfie en laatje mobieltje dan voor wat het is. Nu ben je alleen bereikbaar voor jezelf.
Wat we achterlaten
Ik zie je nog fietsen op de dijk die de rivierin al zijn traagheid volgde, rammelend kratjehop achterop, peuk in