Logo Stadsdichter Nijmegen rood

Frouke Arns

Stadsdichter Frouke Arns

Wie is Frouke Arns

Frouke Arns (1964) studeerde Engelse Taal–en Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is tekstschrijver, dichter en auteur.

Ze publiceerde drie dichtbundels, Mensen die je misschien kent (2013) en Eigen terrein (Alle stadsgedichten, 2017) bij Uitgeverij Marmer, en De camembertmethode (2018) bij De Arbeiderspers, die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs 2019. Ze won diverse prijzen (waaronder de Meander Dichtersprijs) en was van 2015-2016 stadsdichter van Nijmegen. Haar gedichten verschenen o.a. in Revisor, Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Schrijven Magazine en Het Parool. Ook werd haar werk opgenomen in bloemlezingen als De 100 beste gedichten uit de Turing gedichtenwedstrijd, De 100 beste gedichten voor de VSB-Poëzieprijs 2015 en De Nederlandse poëzie van de 20e en 21e eeuw in 1000 en enige gedichten, samengesteld door Ilja Pfeijffer.  

Haar romandebuut De gelijktijdigheid der dingen (verschenen bij De Arbeiderspers, 2021) stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022, de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2022 en de shortlist van De Bronzen Uil 2022, waarbij de roman de Lezersprijs won.

Frouke was stadsdichter van Nijmegen van 2015-2017.

Gedichten van Frouke Arns

Groenfilosofietje

wat is het dat je hierweg van het gedranghet eeuwige bedoelen al je hoedanighedenmag laten varenonder luchten waarin wolkengestadig huiswaarts

Verder lezen

Roem en blaren

dit vallen in de voetstappen van hendie voor je gingen gaat je goed af;zwaaiend doe je voort, aangespoorddoor duizend klanken

Verder lezen

Oude grond

Er is een eiland aangespoeld, voor de kust van onze stadwiegt het zachtjes in de armen van het water. Bruggen

Verder lezen

Bezoekers

Iemand moet hebben gezegd: hic locus est.Hier bouwen we met blote handenvan stenen een stad, hier zijn we met velen.

Verder lezen