Logo Stadsdichter Nijmegen rood

HALLO

Betreed

mijn kunstnijver

labyrint. Ik ben een soek

in het diepst van mijn verwachten.

Gelaagd geschapen naar de menselijke

maat zal ik verdiepen, boeien en verstrooien.

Naar buiten introvert maar binnenin leg ik me uit.

Mijn bijenkorf zoemt. Zoek, dwaal, ontdek de vindplaats

in jezelf. Verwonder en ontwikkel, wees dilettant en kenner

tegelijk. Proef in mijn werkplaats de schone vrije kunsten. Bestijg

mijn muzenberg aan de oever van de eeuwige rivier, de goden nabij.

(Gasmagnaat F.J. Hallo bouwde in 1858 op de Nijmeegse Lindenberg een neogotisch stadskasteel, Bat-Ouwe Zathe, in de volksmond Huis Hallo genoemd, dat in 1954 werd gesloopt; het gedicht is door vormgever René Knip aangebracht op een der gevels van het daar sinds 1972 gevestigde De Lindenberg, Huis voor de Kunsten, bij de introductie van de nieuwe huisstijl op 16 mei 2008. Het werd ook gepubliceerd in De Gelderlander van 24 mei 2008. Nadat letters van het gedicht door weersinvloeden waren afgebrokkeld, heronthulden directeur Teddy Vrijmoet en Victor Vroomkoning op 8 februari 2019 het gedicht dat nu op een plaquette prijkt in het trappenhuis van De Lindenberg)