Logo Stadsdichter Nijmegen rood

Marijke Hanegraaf

Marijke Hanegraaf

Wie is Marijke Hanegraaf

Weloverwogen en gerijpte poëzie, noemt Uitgeverij De Arbeiderspers haar gedichten bij de uitgave van haar debuut Veerstraat in 2001. Strak gecomponeerd, de beelden soepel en de formuleringen trefzeker. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’prijs.

Al vanaf haar tienertijd is Marijke Hanegraaf (geboren in Tilburg, 1946) bezig met taal. Ze schreef liedjes, science-fictionverhalen en kinderverhalen. Rond haar 45e jaar begon ze serieus met gedichten schrijven, nadat ze afgestudeerd was aan schrijversvakschool het Colofon. Ze won de Nijmeegse Literatuurprijs en de derde prijs in de poëziewedstrijd van de Stad Oostende.

Na haar debuut Veerstraat, volgden tot nu toe nog vier andere dichtbundels bij Uitgeverij De Arbeiderspers: Proefsteen (2006), Restruimte (2010), Ergens slapen de anderen (2016), en Bestaansbegeerte (2022).

In 2021 verscheen voor haar 75e verjaardag het liber amicorum Aangeraakt. Ook hiervan zijn bij Poëziecentrum Nederland nog exemplaren verkrijgbaar, ad € 10,-.

Kijk hier voor meer informatie over Marijke.

Gedichten van Marijke Hanegraaf

Oversteken

Opnieuw heerste in de uiterwaard het rustelozevan stervelingen maar ze droegen andere helmen, blauwe en gelehoog op het hoofd als

Verder lezen

MH17

In de bevende verte naderen kistenen bij de aankomst van de onwetende lichamenstappen op trillende voeten de dragers doorterwijl ze

Verder lezen