Logo Stadsdichter Nijmegen rood

Natuurbeleving

Sluit het poortje achter je, als het klikt, is het pas gesloten. Blijf op het pad.

Houd je je hond aan de lijn en voldoende afstand van elkaar?

Welkom in de wereld van de grote grazers. Blijft u wel minstens vijfentwintig meter uit de buurt? Fotograferen mag hoor. Op de rode stip maakt u de mooiste foto’s. #echtevrijheidindenatuur #natuurbeleving #houdjebekeenbeetje

Beleef de weelde van drie kilometer nevengeul. Nijmegen aan zee! Nee, niet naar de oever joh, het pad loopt toch zó? Online kun je opzoeken hoe lekker het water is: www.zwemmendoejeineenzwembad.nl

Gooi hier je lege blikje weg en doof daar je peuk. Zet je fiets in het rek en niet ernaast. Houd te allen tijde uw aansteker in uw zak en uw picknickmand gesloten. Verderop staat een Dixie, mocht het nodig zijn. Vergeet niet: na het plassen handen wassen.

Gun alle bewoners van het eiland hun rust. Blijf niet te lang stilstaan op de paden. Denk aan de privacy van de eilandbewoners. Trek bij vertrek de poort weer dicht. Leuk gehad? Deel het even! Nijmegen is trots op haar eiland! #heteilandiserechtvooriedereen

(geschreven n.a.v. de nieuwe regelgeving rondom zwemmen op het stadseiland mei 2021)